رهامی: برای برگزاری انتخابات مشارکتی، مجلس به جایگاه اصلی خود بازگردد

به گزارش بهمن، یک فعال سیاسی اظهار داشت: برای جذب مشارکت مردم در انتخابات، مجلس باید به جایگاه اصلی خود بازگردد و قانون انتخابات اصلاح و شوراهای موازی حذف و شده و شورای نگهبان تغییر رویه بدهد.

محسن رهامی در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به اهمیت برگزرای انتخاباتی با مشارکت بالا امسال اظهار نمود: برای برگزاری انتخاباتی که در گردش نخبگان سیاسی موثر باشد باید قانون انتخابات اصلاح گردد. کشورهایی که دموکراسی نهادینه شده دارند، انتخابات را حزبی برگزار می کنند و احزاب مسئولیت اصلی در معرفی کاندیداهای انتخابات و تبلیغات را دارند. مسئولیت تحقق برنامه های وعده داده شده هم با احزاب بوده و مردم می توانند بر عملکرد احزاب نظارت داشته باشند. وقتی انتخابات حزبی نباشد، هیچ تشکیلات رسمی مسئولیت معرفی نامزدها و ودعده های داده شده را نمی پذیرد و با تغییر مجلس هیچ تغییری در شدرایط کشور و مشکلات مردم ایجاد نمی شود.

وی افزود: هم اکنون به علت وجود شوراهای موازی، مجلس جایگاه اصلی خود در قانون گذاری را ندارد؛ چونکه این شوراها به جای مجلس قانونگذاری می کنند در حالیکه برپایه قانون اساسی، قانونگذاری حق مجلس بوده و قابل واگذاری هم نیست اما شوراهایی در کنار مجلس درحال قانونگذاری هستند. اگر به دنبال جذب مشارکت در انتخابات هستیم جایگاه قانونگذاری باید به مجلس بازگردد و این شوراهای موازی که در طول زمان هر کدام به دلیلی تشکیل شده اند، به تدریج منحل شوند.

این فعال سیاسی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت نقش شورای نگهبان در برگزاری انتخابات مشارکتی خاطرنشان کرد: شورای نگهبان با تفسیرهای مختلف از نظارت، عملا انتخابات را دو مرحله ای کرده و در مرحله اول نامزدها را خودش غربال می کند. شورای نگهبان باید مانع حضور افرادی در انتخابات شود که سوء سابقه یا محکومیت دارند اما ۹۰-۸۰ دردصد افرادی که ردصلاحیت می شوند حتی نمی دانند به چه دلیلی رد صلاحیت شده اند. به نظر من این روند باید اصلاح گردد. از سویی ترکیب شورای نگهبان نباید یکدست باشد بلکه در میان آنها هم باید از گرایش های سیاسی مختلف حضور داشته باشند.

رهامی همینطور در رابطه با نقش احزاب و جریان های سیاسی در جذب مشارکت در انتخابات، اظهار داشت: از زمان مشروطه و شکل گیری پارلمان در ایران، اجازه میدان داری به احزاب داده نشد. پس از انقلاب اسلامی هم قرار بود احزاب وارد میدان شوند و حزب جمهوری اسلامی هم با همین هدف تاسیس شد اما هرچه قدر پیش رفتیم چنین هدفی محقق نشد و احزاب نتوانستند در اداره کشور نقش ایفا کنند. به نظر من احزاب هم اکنون باید در چارچوب جبهه فعالیت کنند. می شود کار را از جایی آغاز کرد و به تدریج با برگزاری انتخابات حزبی، به احزاب نقش داد و از آنها مطالبه داشت.

وی معتقد است: هم اکنون چون نهاد و شورا در کشور زیاد است کسی، پاسخگوی مردم و مشکلات نیست. هم اکنون مردم می گویند مجلس چه نقشی دارد و چه مشکلی را حل کرده است؟ برای اینکه این ذهنیت مردم اصلاح گردد و مجلس به جایگاه خود بازگردد باید با اصلاح قانون انتخابات، به احزاب در اداره کشور نقش داد.

منبع: