رئیسی در مراسم تقدیر از تعاونی های برتر: تحقق نیافتن سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور یک نقص است

بهمن: رییس جمهور با تأکید بر ضرورت افزایش نقش بخش تعاونی در اقتصاد کشور، دستگاه های اجرائی دارای مسئولیت در زمینه تعاون را مکلف کرد، حداکثر در یک ماه آتی، گزارشی از دلیلهای کاستی های موجود در اجرای سند ملی تعاون و راهکارهای تحقق کامل اهداف این سند ارایه کنند.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی «تعاون» با اشاره به تصویب سند ملی تعاون در سال ۱۳۹۱ و تحقق حدود ۲۰ درصدی اهداف آن در طول ۱۰ سال قبل اظهار داشت: دستگاه هایی که در اجرای این سند دارای مسئولیت هستند، از امروز ۱۵ روز زمان دارند تا نظرات و دیدگاه های خود درباره ی دلیلهای ایفا نشدن این مسئولیت ها و راهکارهای پیشنهادی برای اجرای این مسئولیت ها را به معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه نمایند.
تعیین فرصت زمانی یک ماهه برای رفع کاستی های اجرائی سند ملی تعاون
رئیس جمهور اضافه کرد: همین طور معاونت تعاون وزارت کار نیز ۱۵ روز زمان خواهد داشت تا این نظرات را جمع بندی و نهایی کند و در جلسه آتی که نهایتاً تا ۲ ماه آتی برگزار می شود، ارائه کند تا از این جلسه بتوانیم نتیجه ای عینی و اجرائی برای پیشبرد اهداف سند ملی تعاون به دست بیاوریم.
رئیسی گفت: آنجا که سند ملی تعاون با قوانین موضوعه تعارض دارد، در وهله اول تقدم با قانون است، اما آنجا که تقدم بخشیدن به قانون موجب معطلی و عدم اجرای سند می شود، باید نسبت به اصلاح سند و در صورت لزوم اصلاح قانون اقدام مقتضی به عمل آید. در نتیجه بررسی هایی که معاونت تعاون وزارت کار و دستگاه های دارای مسئولیت در یک ماه آتی انجام خواهند داد، سند ملی تعاون باید یک سند کاملا دارای قابلیت اجرائی باشد.
بخش تعاونی دارای جایگاه راهبردی در اقتصاد کشور است
رئیس جمهور در ادامه بخش تعاونی را بخشی بسیار مهم و دارای جایگاه راهبردی در اقتصاد کشور دانست و اشاره کرد: قرار دادن بخش تعاونی به عنوان یکی از سه بخش فعال در اقتصاد کشور، از تدابیر ارزشمندی بوده که در تدوین قانون اساسی در نظر گرفته شده است.
رئیسی تحقق نیافتن سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور را یک نقص خواند و با تأکید بر ضرورت برنامه ریزی برای حل این نقص، اضافه کرد: البته این ایراد به مفهوم نادیده گرفتن نقش تعاونی ها در اقتصاد کشور نیست. تعاونی ها در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی منشا خدمات زیادی برای کشور بوده اند و این قابل انکار نیست.
تقویت نقش بخش تعاونی در اقتصاد کشور باور جدی دولت مردمی است
رئیس جمهور تقویت نقش بخش تعاونی در اقتصاد کشور را باور جدی دولت مردمی خواند و اشاره کرد: یکی از حلقه های مفقوده در کشور ما نظارت جدی، موثر و به هنگام است؛ همه بخش های اقتصادی شامل دولتی، خصوصی و تعاونی نیاز به حمایت و در عین حال نظارت دقیق و موثر دارند.
رئیسی در ادامه به ظرفیت بالای بخش تعاونی اقتصاد در تحقق اهداف کشور در زمینه مسکن اشاره نمود و از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست از میدان گرفتن بخش تعاونی در کنار بخش خصوصی به شکل جدی حمایت کند.
وی خطاب به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بنا را بر این بگذارید که موانع موجود بر سر راه فعالیت تعاونی ها را خصوصاً در حوزه تولید و ساخت مسکن برطرف و از تعاونی های فعال در کشور حمایت کنید.
همه دستگاه های اجرائی موانع پیش روی فعال تر شدن تعاونی ها را رفع کنند
رئیس جمهور یکی از مصادیق و جلوه های مهم راهبرد مردمی سازی دولت را فعال شدن تعاونی ها در کشور عنوان نمود و اضافه کرد: دراین زمینه همه مقدمات لازم را فراهم کنید و اگر نیاز به فعال شدن صندوق حمایت و ضمانت تعاون است، این صندوق فعال شود و اگر نیاز به آموزش است، آموزش های لازم به شکل عمومی ارائه شود.
رئیسی با اشاره به مصوبات قانونی مثل سند ملی تعاون، تصریح قانون اساسی، تاکیدات مقام معظم رهبری و نیز سیاست های دولت مردمی برای پشتیبانی از کارهای بخش تعاونی در اقتصاد کشور گفت: تاکید می کنم که پشتیبانی از فعال تر شدن تعاونی ها باید جزو دستور کار تمام وزارتخانه ها و دستگاه های اجرائی و استانداری ها باشد.
سیاست دولت پشتیبانی از بخش تعاونی است
رئیسی همین طور در ادامه این جلسه و در صورتیکه اعضای هیات مدیره ۱۷ تعاونی برگزیده ملی نیز برای دریافت جوایز و تقدیرنامه های خود وارد جلسه شده بودند، با قدردانی از تلاش ها و اقدامات شرکت های تعاونی سراسر کشور برای ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال در کشور اظهار داشت: سیاست دولت پشتیبانی از بخش تعاونی است و از همه شما می خواهم که به کوشش های خود در حوزه رونق تولید و ایجاد اشتغال در کشور با جدیت ادامه دهید.
رئیس جمهور حمایت عملی و اجرائی از ارتقای سهم و جایگاه بخش تعاونی در اقتصاد کشور را اقتضای مردمی بودن دولت توصیف و اشاره کرد: هیچ کار خیری بالاتر از ایجاد اشتغال برای یک جوان و رفع دغدغه های وی و خانواده اش دراین زمینه نیست و پس دولت مردمی خودرا موظف می داند هیچ حمایتی را از میدان گرفتن بیش از پیش بخش تعاونی دریغ نکند.
رئیسی در ادامه دستور افتتاح همزمان ۴۵۷ طرح تعاونی در سراسر کشور را بوسیله ویدئو کنفرانس صادر کرد و از اعضای هیات مدیره ۱۷ شرکت تعاونی ملی برتر نیز با اهدای لوح تقدیر کرد.
در ابتدای این جلسه مهدی مسکنی معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی مفصل از اجرای سند ملی تعاون در ۱۰ سال قبل ارائه کرد.

منبع: