برای پیشرفت برجام؛ روسیه: آمریکا باید در تحریم ها ضد ایران تجدیدنظر کند

معاون وزارت خارجه روسیه می گوید آمریکا باید در عمل نشان دهد که در حال بازنگری سیاست تحریمی ضد ایران است تا طرف مقابل از مزایای اقتصادی برجام برخوردار شود.

به گزارش بهمن به نقل از تاس، سرگئی ریابکوف معاون وزارت خارجه روسیه می گوید در جهت احیای برجام، واشنگتن باید قصد خویش را برای تجدید نظر در سیاست تحریمی ضد تهران، بگونه ای مؤثر نشان دهد.
وی در توضیح این مطلب اضافه کرد: باید نهایت تلاش خویش را نماییم تا مذاکرات به احیای آنچه «بازگشت به تنظیمات کارخانه» می نامیم منجر شود (اشاره به احیای برجام به شکل اولیه آن). در حال حاضر نیازمند اراده سیاسی هستیم. از طرف طرف آمریکایی، مهم می باشد که در عمل ثابت کند و نشان دهد که سیاست تحریمی که در سالهای اخیر به آن استناد کرده است؛ درحال بازنگری است و به طرف ایرانی این فرصت داده می شود که از مزایای اقتصادی که در برجام گنجانده شده، بهرمند شود.
ریابکوف همینطور اضافه کرد: ایران هم باید یک سری اقدامات را انجام دهد که برای سایر طرفین توافق و البته آژانس بین المللی انرژی اتمی، مشخص می کند که در زمینه هسته ای، هیچ گونه انحرافی از پارامترهای برجام انجام نگرفته است.
وی بار دیگر تصریح کرد که همه طرفین باید به اجرای برجام در چارچوب اصلی آن بازگردند و برای رسیدن به این مقصود، ادامه مذاکره مهم می باشد.
ریابکوف ضمن اشاره به اتمام دور ششم مذاکرات وین در ۲۰ ژانویه، اظهار داشت که مبنای محکمی برای آن وجود دارد و راهکارهای معقولانه ای هم برای شماری از جنبه های ضروری مطرح است حال آنکه در آن مقطع، درباره همه مسایل موجود توافق نشد.
ایران اخیراً با آغاز مذاکرات با هدف لغو تحریم های غیرقانونی و غیرانسانی، در روز ۸ آذرماه در شهر وین، موافقت کرده است حال آنکه تاکید می کند که هدف مذاکره، حرف زدن محض نیست؛ بلکه حصول توافقی ملموس و احترام به منافع متقابل است.
تهران تاکید می کند که بعنوان یکی از امضاءکنندگان پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تابحال بارها از تأسیسات هسته ای ایران بازدید کرده اند اما هیچگاه مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده اند.
ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای معروف به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش ها بر سر برنامه هسته ای خود دست پیدا کرد اما باوجود اذعان آژانس بین المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف ها می گویند پیشرفت های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما با کارشکنی های طرف غربی، پاره ای اختلافات کماکان باقی است.

منبع: