مخالفان استعفای زاكانی تاكید كردند زاکانی از تخصص لازم برای شهرداری تهران برخوردار نیست

به گزارش بهمن مخالفان استعفای زاکانی از نمایندگی مردم قم تاکید داشتند که وی از تخصص لازم برای ایفای نقش شهرداری برخوردار نبوده و باید در سمت نمایندگی جهت اجرای وعده هایی که به مردم قم داده است باقی بماند.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی بامداد امروز (شنبه) مجلس تقاضای استعفای علیرضا زاکانی نماینده مردم قم را بررسی کردند.
محمد باقری بناب در مخالفت با این درخواست بیان نمود: بحث مهم و اساسی که در کشور ما مغفول مانده است تخصص و تعهد است؛ مگر ما افراد متخصص در کشور کم داریم که اعضای شورای شهر آقای زاکانی را بعنوان شهردار تهران انتخاب کردند؟ آقای زاکانی از تخصص لازم برای این سمت برخوردار نیستند. تا به کی ما باید از این نقطه ضربه بخوریم؟ هرگاه افراد غیرمتخصص را در سازمان ها و نهادها قرار دادیم عملا دیدیم که کارایی ندارند. مگر سمت نماینده مردم قم بودن کمتر از شهرداری تهران است؟ ایشان که مدعی هستند قم قلب تپنده اسلام است پس نماینده این حوزه بمانند.
ولی الله بیاتی در مخالفت با درخواست استعفای زاکانی خاطرنشان کرد: مردم قم از آقای زاکانی ناراحت هستند چون که ایشان قول ها و وعده هایی را به مردم در زمان کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی داد اما یکباره ایشان هم برای انتخابات ریاست جمهوری و هم برای انتخابات شهرداری پیش قدم شدند. بنده با عنایت به سوابق اجرایی که در حوزه مدیریت شهری دارم باید بگویم شهردارانی که از سابقه اجرایی در این عرصه برخوردار نیستند نمی توانند عملکرد موفقی داشته باشند. آقای زاکانی هم از سابقه اجرایی در این عرصه برخوردار نیست از سویی دیگر ایشان فردی انقلابی و متعهد است اما در مورد شهرداری غیرمتخصص می باشد. ۸۰ درصد بودجه شهرداری در ارتباط با حوزه عمرانی است باید فردی متخصص در این عرصه قرار گیرد از طرفی اگر قرار باشد مبارزه با فساد صورت بگیرد در مجلس و مرکز پژوهشها هم میتوان این کار را جدی تر دنبال کرد.
سید البرز حسینی در مخالفت با این درخواست بیان نمود: مجلس شورای اسلامی در ایام اخیر در معرض تصمیمات مهمی است که مورد سنجش افکار جامعه قرار می گیرد. آقای زاکانی همکاری دلسوز و صاحب تجربه در حوزه مسائل تقنینی است اما از زمانی که حضور ایشان در شهرداری عنوان شد این سوال در ذهن بنده مطرح شده که چقدر ایشان در این عرصه تخصص دارند؟ مقام معظم رهبری تاکید نمودند که نمایندگان مجلس کمتر در حوزه های دیگر حضور یابند. فضای کابینه دولت با شهرداری تهران متفاوت می باشد. آیا پیش از اینکه ایشان کاندیدای ریاست جمهوری شوند یا کاندیدای مجلس شورای اسلامی شوند به این مورد فکر کرده اند؟ مگر وسعت تصمیم گیری در مجلس یا مرکز پژوهشها چقدر کمتر است که ایشان می خواهند به شهرداری بروند؟ شهرداری تهران بالغ بر ۷۰ هزار نفر جمعیت نیروی انسانی دارد آیا در میان آنها شش یا هفت نفر نخبه برای حل مشکلات این حوزه وجود ندارد؟
محمد وحیدی در مخالفت با این درخواست بیان نمود: تنها واژه ای که در تعریف وظایف شورای شهر وجود ندارد پرداختن به مسائل سیاسی است آیا اگر در زمان رای دادن به اعضای شورای شهر ملزم بودند که اسم شهرداران را هم ذکر کنند آیا چنین انتخابی داشتند؟ آقای زاکانی یک چهره سیاسی ملی است. ما مخالف این نیستیم که ایشان در مسئولیت های مختلفی قرار گیرند اما نباید اجازه داد تا از مجلس به شهرداری بروند. این به شکلی تضعیف مجلس شورای اسلامی است. چندی قبل ما به علت انتخاب شهرداران غیرمتخصص کارت زرد به وزیر کشور دادیم حال چرا اصرار داریم فردی که تخصص لازم را ندارد را به شهرداری بفرستیم؟
مهرداد گودرزوند چگینی در مخالفت با این درخواست بیان نمود: وظایف نمایندگی در اصول مختلف قانون اساسی ذکر شده است با استعفای ایشان چندین اصول قانون زیرپا گذاشته می شود. چرا باید از یک جایگاهی که سطح بین المللی دارد به شهرداری کوچ کنند؟ حالا انتخابات میان دوره مجلس شورای اسلامی برگزار نشده و تا انتهای دوره مردم قم نماینده نخواهند داشت. ایشان در سخنرانی های خود قول های مختلفی به مردم قم دادند چرا ایشان صحبت های رهبری را به نفع خود تفسیر کردند. رهبری به صراحت نمایندگان را منع کردند تا برای سمت گرفتن حرص داشته باشند. گرفتن پست از اعضای شورای شهر بطور قطع احتیاج به رایزنی دارد نماینده ای که ادعای انقلابی گری دارد نباید صحبت های رهبری را به نفع خود تفسیر کند.
در نهایت نمایندگان با درخواست استعفای زاکانی موافقت کردند.

منبع: