معاون اول رییس جمهور تاكید كرد جهت گیری اصلی دولت امسال پشتیبانی از تولید است

بهمن: جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران عصر سه شنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهور در شهرستان اسلامشهر اجرا شد.
به گزارش بهمن به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری در این نشست با تبریک سال نو و ضمن اشاره به تقارن سال جدید با اعیاد مذهبی ابراز امیدواری کرد: سال ۱۴۰۰ سال گشایش های بزرگ برای ملت ایران باشد و کشور بتواند از سختی ها و فشارها عبور کند.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به اهمیت شهرستان های استان تهران عنوان کرد: هر یک از شهرستان های استان تهران به اندازه یک استان مسائل پیچیده و گوناگونی دارد که لازم است برای حل این مسائل عالمانه و به دقت برنامه ریزی شود.
وی ضمن اشاره به نامگذاری سال جدید از جانب مقام معظم رهبری تحت عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب شعار چهار سال گذشته را در جهت پشتیبانی از تولید تعیین کرده اند چون که اقتصاد متکی به تولید قادر خواهد بود مسیر توسعه را فراهم و موانع را از پیش روی اقتصاد کشور بردارد.
جهانگیری اضافه کرد: البته این جمله معنایش این نیست که وقتی محوریت اقتصاد به سمت تولید و آن هم تولید صنعتی و کشاورزی حرکت نماید، سهم خدمات کم رنگ و یا فراموش می شود. اتفاقاً در کشورهای صنعتی سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی ناچیز است و عموما سهم خدمات تعیین کننده است. بیشتر از ۷۵ درصد از تولید ناخالص داخلی در این کشورها متعلق به بخش خدمات است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: وقتی یک بنگاه تولیدی راه می افتد بخش خدمات در رابطه با تولید نظیر بازرگانی، تجارت، بیمه و خدمات بانکی مانند زنجیره ای به دنبال آن حرکت می کند. البته برخی خدمات نظیر گردشگری که غیرمرتبط با تولید هستند هم بویژه در کشور ما سهم تعیین کننده ای دارند که نمی توانیم از آن چشم پوشی نماییم.
وی با تکیه بر اینکه جهت گیری اصلی دولت امسال پشتیبانی از تولید است، خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت طرحی را برای پشتیبانی از تولید و عرضه مشوق های مختلف به فعالان اقتصادی تهیه کرده که بزودی این طرح عرضه خواهد شد.
جهانگیری ضمن اشاره به بازدید خود از شرکت تولید لبنیات و بستنی دومینو عنوان کرد: بیشتر از سه هزار و پانصد نفر نیرو در این شرکت کار می کنند و تلاش آنها این است که محصول با کیفیت برای تولید داخل و صادرات فراهم نمایند ازاین رو اگر این واحد تولیدی خوب کار کند محصول تلاش همه کارکنان در کنار مدیریت آن است و اگر ضعفی باشد هم فقط متوجه مدیریت نیست.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به اینکه عملکرد بنگاه های اقتصادی تحت تأثیر محیط پیرامونی است، اضافه کرد: سیاست خارجی کشور حتما در کار بنگاه های اقتصادی موثر است. درون زایی و برون گرایی که از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی هستند به معنای استفاده از تمام ظرفیت های داخلی در کنار تعامل با دنیاست. امکان ندارد بتوان اقتصاد بزرگی مانند اقتصاد ایران را حبس کرد. ما از دنیا مواد اولیه، منابع مالی و بازار می خواهیم ازاین رو سیاست خارجی کشور نقش موثری در فعالیت بنگاه های تولیدی ایفا می کند.
وی با اشاره به اینکه سیاست فرهنگی و اجتماعی هم بر عملکرد بنگاه های اقتصادی اثرگذار می باشد، اظهار داشت: نمی توان اظهار داشت که مسئولین اجتماعی و فرهنگی کشور کاری مستقل برای خود دارند و می توانند هر موضعی که دلشان می خواهد اتخاذ کنند، اتفاقاً مسئولین اجتماعی و فرهنگی همواره از مسئولین اقتصادی کشور این پرسش را مطرح می کنند که چرا وضع تولید و اقتصاد کشور خوب نیست و چرا همه چیز گران است.
جهانگیری خطاب به مسئولین اجتماعی و فرهنگی در بخش های مختلف کشور اظهار داشت: شما تریبون در اختیار دارید و مسئول مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور هستید، بخش اصلی اقتصاد در دست بخش خصوصی است و باید از این تریبون ها برای بخش خصوصی امنیت و احترام منتشر شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید به این نکته دقت کنیم که مدیر یک کارخانه نظیر کارخانه ای که امروز بازدید شد و سه هزار و پانصد نیروی فعال دارد، به اندازه کافی دارایی دارد و خواسته اصلی او این است که مورد احترام باشد و ارزش کاری که برای کشور انجام داده، اشتغال بوجود آورده و صادرات و ارز آوری برای کشور دارد، درک شود.
وی با تکیه بر اینکه سیاست های فرهنگی و اجتماعی باید مقوم و حامی بخش تولید باشد، خاطرنشان کرد: سیاست های کلان کشور در اختیار وزارت خانه های جهاد و صمت نیست بلکه در اختیار دولت می باشد و این سیاست ها باید ثبات اقتصادی ایجاد نماید تا بخش خصوصی بتواند نسبت به نرخ ارز، وضعیت تورم و شرایط اقتصادی کشور پیشبینی داشته باشد و برنامه ریزی کند.
جهانگیری اضافه کرد: اگر وزارت صمت تصمیمی برای ممنوعیت و یا آزاد شدن صادرات یک کالا اتخاذ کند، بخش خصوصی قادر نخواهد بود خویش را با تصمیمات لحظه ای دولت تطبیق دهد. مقررات و قوانین باید ثابت باشد و اگر نیاز باشد محدودیتی اعمال شود باید از راه تعیین تعرفه این کار صورت گیرد.
معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه از زمان برنامه سوم توسعه به سمتی حرکت کردیم که به جای دخالت اداری، ساز و کارهای اقتصادی را بر اقتصاد کشور حاکم نماییم، اظهار داشت: در آن زمان که بعنوان وزیر فعالیت داشتم در دولت آقای خاتمی و ریاست آقای ناطق نوری در مجلس شورای اسلامی، همکاری خوبی میان دولت و مجلس شکل گرفت و برنامه ای تدوین شد که بعنوان برنامه موفق جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسید. از هر کس که پرسیده شود بهترین برنامه از نظر عملکرد و برنامه نویسی در ارتباط با کدام سال است می گوید برنامه سوم توسعه. در برنامه سوم توسعه، رشد بخش صنعت در طول اجرای برنامه دو رقمی بود و رشد اقتصادی و اشتغال زایی خوبی در کشور حاکم بود و علت این بود که تکلیف فعال اقتصادی روشن بود و قادر بود که برای خود برنامه ریزی کند.
وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی آمریکا ضد ملت ایران خیلی از سیاست های اقتصادی به شکل اداری تغییر نمود، اظهار داشت: این تغییرها به این خاطر بود که اولویت دولت پشتیبانی از بخش خصوصی نبود بلکه اولویت نخست حفاظت از زندگی مردم بود و تلاش دولت این بود که اقتصاد کشور گرفتار فروپاشی نشود و مردم بتوانند زندگی خویش را اداره کنند. دولت تمام تلاش خویش را بکار گرفت تا در مقابل فشارهای دشمنان که هدفشان فشار بر زندگی مردم بود، روبرو شود، با این علم که می دانستیم ابرقدرتی پیش روی ماست که ۳۰ درصد تولید ناخالص دنیا را در اختیار دارد و همه کشورها تسلیم و نوکر او هستند. از کشورهای بزرگ شرق تا سایر کشورها هیچ کدام حاضر نشدند به صورت رسمی یک بشکه نفت از ما بخرند چون که آمریکا به آنها اجازه نمی داد.
جهانگیری افزود: امروز با تغییراتی که در آمریکا ایجاد شده، هم دولت گذشته و هم دولت جدید با صراحت اعلام می کنند که فشار حداکثری ضد ملت ایران به شکست کشیده شده است و افتخار این شکست متعلق به مردم، مقام معظم رهبری و مدیرانی است که پای کشور ایستاده اند. البته ضعف هایی در مدیریت وجود دارد که باید تلاش نماییم ضعف ها و خطاها را اصلاح نماییم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: به محض آنکه شرایط بین المللی به حالت عادی برگردد و تحریم ها برداشته شود، سیاست پشتیبانی از تولید به مسیر طبیعی خود باز خواهد گشت. اگر در هر موضوعی دولت به علت لحاظ شرایط، مداخلاتی انجام داد که با اصول اقتصاد سازگار نبود، حتما بعد از جنگ اقتصادی اصلاح خواهد شد.
وی از استان تهران بعنوان استان اول صنعتی ایران نام برد و اظهار داشت: استان تهران به تنهایی پایه اصلی اقتصاد و صنعت ایران است.
جهانگیری ضمن اشاره به اینکه در اتفاقات سال ۹۸، حوادث نگران کننده ای در بعضی شهرهای کشور رخ داد، اظهار داشت: همان زمان اعلام کردم در یکی از شهرها که بیشترین سرمایه گذاری انجام شده، بدترین اتفاقات را شاهد بودیم. این سوال مطرح بود که با وجود سرمایه گذاری و اقدامات انجام شده در جهت توسعه صنعتی، چرا باید همچنان نارضایتی در بین مردم این شهر وجود داشته باشد. برپایه باور صاحب نظران علوم اجتماعی و سیاسی، احساس تبعیض، احساس فساد و احساس نابرابری و تبعیض، مردم را آزار می دهد و آنچه سبب اعتراضات شده بود، نابرابری و بی عدالتی بود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در نقطه مقابل، یکی از استان های کشور که از نظر فقر وضعیت بدتری از سایر استان ها دارد در حوادث سال ۹۸ هیچ مساله ای نداشت و این نشان داده است که تبعیض و نابرابری بیشتر از فقر مردم را رنج می دهد.
وی ضمن اشاره به معضل حاشیه نشینی در استان تهران، اظهار داشت: سرانه آموزشی، بهداشت و درمان و رفاه برای حاشیه نشینان بسیار ضعیف است و باید ضمن آنکه تلاش می نماییم مردم به حاشیه شهرها مهاجرت نکنند، باید برای حل مسائل حاشیه نشینی هم به صورت جدی برنامه ریزی نماییم.
جهانگیری از فرمانداران شهرستان های استان تهران خواست مسائل اجتماعی را به عنوان اصلی ترین مبحث در دستور کار خود قرار دهند و برای حل مسائل اجتماعی و حاشیه نشینی به شکل جدی برنامه ریزی کنند.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به ظرفیت بزرگ خیرین، بر لزوم استفاده از توانمندی آنها برای حل مشکل حاشیه نشینی تصریح کرد و اظهار داشت: خیلی از افراد خیّر در کشور می باشند که تمایل دارند باری از دوش مردم بردارند. البته دولت هم وظیفه دارد که برای حل مشکل حاشیه نشینی اقدامات اساسی انجام دهد اما فشارهای زیادی طی سال های اخیر به دولت وارد شده که هنوز بازگو نکرده ایم. در بودجه سال ۱۳۹۹که حدود ۵۷۰ هزار میلیارد تومان بود، درآمد حاصل از فروش نفت کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان بود.
وی افزود: باید برای مسئولین کشور جا بیفتد که شهرستان های تهران مسائلشان مهم می باشد و این مسائل در حقیقت مسائل اولیه مردم نظیر بهداشت و درمان و مدرسه است.
جهانگیری در ادامه سخنان خود با تکیه بر اینکه شرایط کشور باید امید بخش باشد و نباید آیه یأس در کشور خوانده شود، اظهار داشت: کشور از ظرفیت های گسترده ای نظیر نیروی انسانی توانمند برخوردار می باشد که نمونه آنها در بازدید از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران مشاهده شد که جوانانی با سن حدود ۲۵تا ۳۰ سال طرح ها و اقدامات دانش بنیان مهمی را در دست اقدام داشتند که این طرح ها در انحصار کشورهای پیشرفته بوده است.
معاون اول رئیس جمهور با تکیه بر اینکه ایران آینده خوبی پیش رو دارد، اظهار داشت: باید گفتمان خویش را به گفتمان امیدبخش تبدیل نماییم تا مردم به آینده امیدوار شوند. سهم نخبگان، جریانات سیاسی و نهادهای مدنی در افق گشایی پیش روی جامعه سهمی بیشتر است و باید در این راستا پیشنهادات و راهکارهای خویش را به دولت و مجلس عرضه کنند.
وی ضمن اشاره به سخنان فرمانداران شهرستان های غرب استان تهران، از استاندار تهران خواست برای حل مسائل این شهرستان ها وقت بگذارد و در صورت نیاز جلساتی با حضور وزرای مربوطه هم برگزار شود.
جهانگیری ضمن اشاره به طرح مبحث محدودیت ایجاد واحد صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران تصریح کرد: این ممنوعیت در سال ۱۳۴۶به تصویب رسیده اما علیرغم این قانون واحدهای صنعتی روز به روز در این محدوده بوجود آمده اند. البته این ممنوعیت شامل کارخانه ها و واحدهایی که فعالیت دانش بنیان دارند نمی گردد و باید به دنبال ایجاد صنایعی که متکی به فناوری های نوین و دانش بنیان هستند و در عین حال مصرف آب در آنها کم است و آلایندگی ندارند، باشیم.
معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به رشد و توسعه پارک های علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان، خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان، ایران را متحول خواهند کرد به شرط آنکه به آنها بها دهیم و مشکلاتشان را حل نماییم.
وی ضمن اشاره به مسائل در رابطه با محدودیت منابع آب شهرستان های استان تهران، اظهار داشت: این مسائل جدی است و در صورت ضرورت جلسه ای با حضور وزیر نیرو و استاندار تهران برگزار خواهیم کرد.
در این جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت هم از تدوین بسته پشتیبانی از تولید اطلاع داد و اظهار داشت: این بسته که برای پشتیبانی از بخش تولید و مانع زدایی تدوین شده بزودی عرضه خواهد شد و مشوق های لازم هم در آن دیده شده است.
استاندار تهران هم در این جلسه گزارشی از وضعیت شهرستان های استان تهران عرضه کرد و اظهار داشت: خوشبختانه با کاهش مستمر نرخ بیکاری در استان مواجه هستیم و ۳۲۲ واحد کاملاً راکد با اقدامات انجام شده فعال شده اند.

منبع: