جو بایدن: بازگشت به برجام مشكل خواهد بود

بهمن: بایدن در مصاحبه ای بر رویكرد قبلی خود در خصوص بازگشت به برجام تصریح كرد و اظهار داشت: با متحدان و شركای خود، وارد توافقات بعدی برای تشدید و تمدید محدودیت های هسته ای ایران خواهیم بود.

به گزارش بهمن به نقل از مهر، «جو بایدن» در مصاحبه با «توماس فریدمن» خبرنگار نیویورک تایمز در مورد مسائل مختلفی همچون رویکرد دولت آتی آمریکا در قبال ایران سخن گفت.
فریدمن در این رابطه می نویسد: در مصاحبه با بایدن بر روی دو نکته تاکید شد، اول اینکه از او سوال کردم آیا همچنان بر مواضع خود در مورد توافق هسته ای ایران بر مبنای آنچه که در تاریخ ۱۳ سپتامبر در مصاحبه با سی ان ان گفته بود، قرار دارد، که وی در پاسخ اظهار داشت: بازگشت به برجام مشکل خواهد بود اما بله ما این کار را انجام می دهیم.
فریدمن در ادامه می نویسد: دیدگاه بایدن و تیم امنیت ملی او این است که وقتی توافق از جانب دو طرف احیا شد، باید یک دور بسیار کوتاهی از مذاکرات برگزار گردد تا زمان محدودیت ها بر تولید مواد شکاف پذیر در ایران که می تواند برای ساخت بمب [اتم] به کار رود، افزایش یابد – زمانی که طبق توافق کنونی ۱۵ سال است – و همینطور به فعالیتهای منطقه ای مخرب ایران هم بپردازد.
آنچه فریدمن در مصاحبه با بایدن در مورد ایران به آن رسیده شامل این مورد می شود که در حالت ایده آل، تیم بایدن می خواهد شاهد این باشد که مذاکرات آتی نه تنها شامل امضاکنندگان اصلی برجام باشد، بلکه همسایگان ایران مخصوصاً عربستان سعودی و امارات را هم دربرگیرد. نگرانی امنیت ملی آمریکا حالا تحت کنترل درآوردن مجدد برنامه هسته ای ایران و نظارت کامل بر آن است.
در ادامه این مطلب به نقل از بایدن آمده است: «صحبت های زیادی درباره موشک های نقطه زن و تمام چیزهای دیگر که منطقه را بی ثبات می کند، وجود دارد. اما حقیقت اینجاست که بهترین راه برای رسیدن به ثبات نسبی در منطقه، مقابله با برنامه هسته ای (ایران) است. اگر ایران به بمب [اتم] برسد، فشار عظیمی بر سعودی ها، ترکیه، مصر و دیگران وارد می شود تا آنها هم تسلیحات اتمی خویش را به دست بیاورند. آخرین چیزی که ما در این نقطه از جهان به آن نیاز داریم، تجمع تسلیحات اتمی است. ما از راه مشورت با متحدان و شرکای خود، وارد مذاکرات و توافقات بعدی برای تشدید و تمدید محدودیت های هسته ای ایران خواهیم بود و همینطور به برنامه موشکی ایران هم خواهیم پرداخت».

منبع: